1990 lı yılların eskli vede seviyeli sohbet odaları

1990’lı yıllarda sohbet eden bizler, bugünkü sanal manzara etrafımıza bakarak kendimizi bulabilir, “En sevdiğim sohbet sitesine ne oldu?” Sorusunu soran bolca yanıp sönüyor. Büyüdüğümüz şirin sohbet sitelerinin çoğu ortadan kayboldu. Ya teknoloji kazanımları onları yararlanmaya açık hale getirmiştir ya da siteyi çalıştırmak ve güncellemek maliyeti üretilenden daha fazladır.

994 yılında kurulan Mynet sohbet gibi siteler 2001’de kapatılmadan önce 700.000 kayıtlı üyeye ulaştı. showtv gibi şu anda tesohbet gibi ve sayısız kişi hala işlevsel olanlar yerine nostaljik nedenlerle varlığını sürdürüyor.

Yerli chat gibi odalara sahip chatlar 1990’lı yıllarda, kullanıcıların HTML koduyla resim ve metin göndermesine izin verdiği için inanılmaz derecede popülerdi. Metnin yanıp sönmesine ve rengi değiştirmesine izin vermek için tüm “gizli” kodları anlamaya çalıştıklarımı hatırlıyorum. Ancak bugün, en sevdiğim sohbete olan biteni görmek için kendim gibi insanlar tarafından mesaj gönderiliyor.

Sohbetçinin mesajında ​​Facebook veya akıllı telefonlar olmadığı için, Sohbet Siteleri günün sosyal medyasıydı. Ancak, sitelerin büyümesini hızlandıran HTML yayınlama özelliği, sohbetin aynı kodla nasıl başa çıkacağını öğrenmeye başlamasıyla birlikte, ölümünün bir parçası oldu. Kullanıcıların HTML kodunu geçmesine izin vermenin doğasında bulunan güvenlik açıkları, benzer sistemler arasında bağlantı sorunlarına neden oldu ve zoraki sahipleri, mola vermeyi sürekli olarak düzeltmek, daha yeni bir teknolojiye geçmek veya tamamen vazgeçmek arasında seçim yapmaya karar verdiler.

Yerli Chat ve Mynet sohbet  gibi siteler , 2000 ve 2002 yıllarında DigiChat adlı Java tabanlı bir sohbet yazılımı kullanarak sahneye çıktı. Digichat, en son Java Komut Dosyası teknolojisini kullandı ve o sırada çevrimiçi pazara hakim AOL gibi devasa şirketlerden başka her şeyden ayrı duran, hızlı ve zarif, avatar ve metin tabanlı sohbet odası sundu. DigiChat yaklaşık 8 yıldır web’in en iyi sohbet seçeneği olmaya devam etti. Ancak durum Omni-Chat için olduğu gibi insanlar sohbet platformunun nasıl kırılacağını bulmaya başladı; Bu kez daha yüksek teknoloji bilgisi ile. Tekrarlanan ihlaller DigiChat şirketinin yamamaya devam etmesi için çok fazla ve yalnızca güncelleme veya yamaları bırakmayı bıraktı.

Java Komut Dosyası tabanlı sohbet odaları, gittikçe daha fazla tarayıcı Java uygulaması çalıştırmasına izin vermediğinden, artık bir şey haline geliyor. Bu, pek çok sohbet sitesi sahipini 123FlashChat gibi diğer sohbet platformlarına itti, bu 123FlashChat son zamanlarda kendi web sitesini kapatıp webmaster’ın yamalarında ve güncellemelerinde kendi başına yazılım çalıştırmasına izin verdi.

Sitenin sohbet etmesinin tek nedeni, teknik kötüye kullanımlar değildir. Kimlik avı planları ve çocuklara yönelik saldırılar vasıtasıyla çevrimiçi olarak insanların hayatını kurtaran sosyal sapıklar da suçlanıyor. Bazı daha büyük sohbet platformları için, sohbet odaları boyunca ortaya çıkan dağınık, rahatsız edici tuhaflıklar disconcert’in önemli bir nedeni olmuştur. Pedofiller çocuklarla interaktivitenin yardımıyla meşgul olabilme kabiliyeti, büyük şirketlerin büyük bir davadan korktuğu için büyük bir endişe kaynağı olmuştur.

Çevrimiçi bir sohbet odasının ana akım dönemi, AOL’un Instant Messenger’ın sohbet odalarına son verdiği 2010 yılı civarında gerçek bir isabet almayı başardı; uzunca bir koşuyla (sanal zaman aralığında yüzyıllarca gerçekti); Yahoo Sohbet Odaları 2012’de davayı takip edecek ve nihai darbe, MSN Messenger’ın Çin’deki hizmetlerini kapatması olacaktı. Bunun gibi, mütevazi kitleler sohbet seçeneklerinin büyük çoğunluğunu tamamen kesmişlerdi.

Bu, ortalama tüketici tarafından gelişen bir ihtiyaç grubuna bir cevaptı, bu yüzden sohbet odalarının kaybolduğunu gerçekten fark eden insanlar formun meraklılarıydı ve bu alt kültür şimdiden bir süre ciddi derecede inceltiliyordu.

Büyüyen bir internet ortamında çevrimiçi sohbet odaları ana akış sanal iletişimi için en iyi seçenekti, hiçbiri bar yoktu. Bununla birlikte, internet ergenliğine ilerledikçe, sohbet odalarının dinamiği değişti (sınırdaki sanal alanlar kademeli olarak soylulaştırıldı ve parasallaştı ve saçak odaları sadece iğrençleşti), bu sosyal ağ için yeni sanal alanların yaklaşmasıyla çakıştı (Myspace ile ilk ana yoldan ve ikinci olarak da Facebook’la son şekli). Esasen ana akımın değişen ihtiyaçları ve bu ihtiyaçları karşılayan yeni teknolojileri ve yeni teknolojileri tandem olarak öne sürerek, sohbet odalarının ezici varlığını daha da ileri bir kültürel köşeye ittiğini gördük.

Tüm bunlar, bugünün çevrimiçi oyun alanının en popüler gayrimenkullerini tutan Facebook, Instagram, Snapchat ve Twitter gibi sosyal ağ megagikalarını görmesine karşın, geleneksel çevrimiçi sohbet odaları saçak tarafından sessiz bir alan içeriyor. Özel adanmış nostaljistler ve yoğun ilgi gören sohbet tutkunları için kesinlikle çevrimiçi sohbet eğlencesi var.

Kaderin komik bir bükülüşünde , sohbet sektörünün devleri olan Yahoo ve AOL, bir zamanlar SnapChat ve WhatsApp gibi mobil sosyal ağların başarısını gördüler ve geri dönmesini istediler ! LOL! AOL, insanlara Sohbet Odaları’na tekrar erişmelerini sağlayan AOL Desktop’ı başlattı ve Yahoo, mesajlaşma uygulamasını yıllarca çürümesine izin vererek güncelledi . Bu gelişmelerle ilgili hissettiklerim konusunda yırtık olduğumu itiraf etmeliyim. Bir taraftan sohbet odalarının canlanmasını sağlayabilirler, ancak öte yandan umarım çoğu servisi üste bindiklerinde çok sevdikleri bir servisi atmak için başarısız olurlar.

İçinde büyüdüğimiz sohbet odalarının birçoğu artık gitti ve sohbet uygulamaları sohbet odaları ile aynı değil ancak dinlenme her zaman sizin için yerliChat.Com’da bir sohbet odası olacağından emin olabilirsiniz.

RIP, kaçırılmışsın.

Favori sohbet sitenizi ne zaman ve niçin kapattığınızı belirli cevaplarla kapatmayı umuyoruz. Ayrıca, çeşitli sohbet odaları türleri arasındaki bazı farklılıkları açıklayan sayfamızı gözden geçirmek isteyebilirsiniz .

Bir önceki yazımda « makalem ilgini çekebilir. Okumak istermisin ?
yorum yok
1.537 okuma
21 Haziran, 2017
admin

Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin makale yazarlığı yapar. Site web editörü olan admin.


300x250 reklam

Yorumlar



Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?


Sohbet Canlı chat Sohbet odaları